VÅRA OSTAR

Våga Blå
Våga Blå

Är vår största, tyngsta och mest lagrade blåmögelost som är som bäst när den lagrats i 6 månader. Då har den en rund och mycket aromatisk smak. Den är krämig och hållbar, en riktigt god ost!

Vann SM-Guld i mathantverk 2021

Karsjö Blå
Karsjö Blå

En blåmögelost som är lite mjukare i texturen jämfört med Våga Blå, det ger osten en egen karaktär och en snabbare mognad. Formsätts i stora, runda formar och delas upp i tårtbitar först vid paketering.

Vikt: ca 2 kg /i bit ca 200g

Änga Grön
Änga Grön

Tidigare hette den här osten Tant Grön, men nu har den fått namn efter den lilla byn där vi hämtar mjölken. Den lilla runda osten är krämig och god redan efter fyra veckors lagring och då skiftar den i grönt och har en frisk, somrig smak.

Viks Blå
Viks Blåa

Liten rund blåmögelost som smakar mycket och lagrats länge. Finns då och då i vårt sortiment.

Vikt: ca 200 g

Cambolina
Cambolina

En mild och snäll vitmögelost lik Brie/Camembert som passar utmärkt både på ostbrickan och till smörgåsen. Ett tips är att prova den tillsammans med en flaska bubbel!

Vikt: ca 200 g

Linnea

Linnea är en liten rund hårdost vars yta tvättats med kitt (linenskultur) som ger den karaktär och smak. Den passar perfekt att skära i stavar och lägga på ostbrickan, men är också fin att skiva och smälta på hamburgaren. Till jul vaxas små ostar av Linnea med julrött ostvax.

Olika storlekar.

Klacken

Hårdost med Sveciakaraktär, som lagrats minst 8 månader.

Gårdsost
Gårdsost

Gårdsosten är mild, gräddig och ung. Kan ätas till marmelad, läggas på en vanlig smörgås eller värmas så att den smälter. Den passar även att tärna och marinera till salladsost. Finns även gårdsost kryddad med kummin till jul.

Vikt: Ca 200g/ ca 400 g

Saltina

Färsk ost som fått extra sälta och passar utmärkt att smälta i mat eller skära i stavar och lägga på ostbrickan.

Färskost la mä Fermenterad Chili

Syrad färskost som rullats i fin fermenterad Chili- och vitlöksblandning. Kryddorna har tagits fram i samarbete med Farmhouse Delsbo. Osten vann silver i SM i mathantverk 2021

Färskost la mä paprikasalt

Syrad färskost som rullats i torkad paprika, vitlök och salt. Kryddorna är odlade och blandade av matverkstaden i Järvsö. Ett spännande samarbete där det även kan dyka upp nya smaker och kryddningar efter tillgång och säsong.

Eldost
Eldost

En gräddig och salt ost som du kan steka så att den får en perfekt knaprig yta.

Vikt: Ca 300g 

Eldost Chili
Eldost Chili

Kryddad med Chili får den här Eldosten lite mer sting. God att steka eller grilla.

Vikt: Ca 300g

Ostkaka
Ostkaka

Enligt traditionellt recept där ytan penslas med saffran blandat med vassle. Den innehåller vetemjöl, men går att få glutenfri.

Tillaga så här: Skär ostkakan i skivor, häll över en skvätt grädde och grädda i ugn ca 15 min i 200 grader. Njut den varm med sylt, bär eller saftsås och en klick grädde.

Ostglass

Tillverkas till varje sommar och säljs bara vid mejeriet. Innehåller färskost, grädde, ägg, socker och vanilj. Toppas med bär från trädgården eller skogen.